Klauzula Informacyjna Ochrony Danych

 

Administratorem danych osobowych jest: Speedmail sp. z o.o., wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000392389, NIP 771-286-76-44, REGON 101140740, kapitał zakładowy 16.500.000,00  zł, adres: 97-300 Piotrków Trybunalski ul. Belzacka 176/178.

Dane kontaktowe Administratora Danych Osobowych oraz od 25.05.2018 r. również Inspektora Ochrony Danych (IOD): e-mail: iod@speedmail.pl, IOD: Wojciech Banaszczyk, tel.: 783700327

  1. Administrator danych przetwarza Pani/Pana następujące kategorie danych osobowych: imię i nazwisko, adres e-mail, telefon, oraz pozostałe dane zawarte w sygnaturce podpisu mailowego, w przekazanych wizytówkach, zawartych umowach.
  2. Dane osobowe przetwarzane będą w ramach wykonania umów, prowadzenia korespondencji, udzielania odpowiedzi na  zapytania, przekazywania informacji o produktach i usługach oferowanych przez Speedmail Sp. z o.o., przekazywania informacji handlowych – w zależności od udzielonej zgody, na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) oraz b) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
  3. Podane przez Pana/Panią dane nie będą podlegać profilowaniu.
  4. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.
  5. Przewidywane kategorie odbiorców danych: Pracownicy Spółki, klienci Administratora, z którym Administrator zawarł umowę o świadczenie usług (np. dostawcy, przewoźnicy, obsługa prawna) na podstawie umów zawartych z Administratorem
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres współpracy pomiędzy Stronami, do upływu przedawnienia roszczeń związanych z umową, do czasu wycofania zgody na przetwarzanie.
  7. Posiada Pani/Pan prawo żądania dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do uzyskania kopii danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych i prawo do przenoszenia danych. Sprzeciw może Pan/Pani zgłosić w dogodny dla siebie sposób, a w szczególności poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail iod@speedmail.pl  lub za pośrednictwem innych środków porozumiewania się na odległość lub listownie na adres siedziby  administratora danych.
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie albo innego organu nadzorczego posiadającego kompetencję do rozpoznania skargi w dacie jej wniesienia, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).